Be Amazing

Winnende strategieën in een VUCA wereld

Sinds een aantal jaar is de term VUCA ook in de zakenwereld steeds meer ingeburgerd. Deze term beschrijft een aantal ontwikkelingen in de samenleving als gevolg van de toenemende globalisering en de steeds grotere rol die informatietechnologie (IT) speelt in ons leven. Maar waar staat VUCA eigenlijk voor? En wat betekent het precies? Welke winnende strategieën kan je hierop toepassen? Je leest het in dit artikel.

There is nothing permanent except change.

Heraclitus

Hoe ver ben jij verwijderd van een willekeurige ander?

De six degrees of separation theorie stelt dat iedereen binnen maximaal 6 sociale relaties verbonden is aan welk ander individu dan ook op aarde. Is deze theorie te onderbouwen? En hoe ontwikkeld deze verbondenheid zich in de tijd? Lees hier waarop deze theorie is gebaseerd en wat dit te maken heeft met een bekende acteur en een uiterst productieve wiskundige.

All things are connected like the blood that unites us. We do not weave the web of life, we are merely a strand in it. Whatever we do to the web, we do to ourselves.

Chief Seattle
Boekenkast

Je boekenkast indelen als een baas

Hoe deel je je boekenkast het beste in? Op alfabetische volgorde? En hou je daarbij dan de titel van het boek of de naam van de auteur aan? Of sorteer je toch liever op kleur, geel bij geel en wit bij wit? Boeken staan niet op zichzelf. Als je meer boeken leest, dan ga je vanzelf dwarsverbanden zien tussen de verschillende verhalen en theorieën. Wil je die verbanden inzichtelijk maken, dan is het Dewey Decimal System daar uitermate geschikt voor. In dit artikel lees je waarom dit een goede manier is voor het indelen van je boekenkast en je leest hoe je dit praktisch aanpakt.

The only thing you absolutely have to know is the location of the library.

Albert Einstein
koud douchen

Is koud douchen goed voor je?

Aan koud douchen worden vele gezondheidsvoordelen toegeschreven. Zo zou het goed zijn voor je immuunsysteem, je zou er gelukkiger van worden en zelfs afvallen zou tot de gevolgen van koud douchen behoren. Wat is waar van deze gezondheidsclaims? Welke effecten heeft koud douchen? En hoe kan je er het beste mee starten? In dit artikel scheiden we feiten van fictie en je krijgt tips om zelf met koud douchen te starten.

Nothing burns like the cold.

George R.R. Martin
dubbelganger

Jij bent uniek en je dubbelganger ook

Zoals jij loopt er maar één rond op deze wereld, toch? Of ben je misschien toch minder uniek dan je denkt? Er doet een idee de ronde dat iedereen ongeveer 6 dubbelgangers zou hebben. Is dat waar? Wanneer spreek je eigenlijk van een dubbelganger? En hoe vind je jouw dubbelgangers? 

In dit artikel ontkrachten we de mythe dat iedereen 6 dubbelgangers heeft en je komt er achter hoe je jouw dubbelganger kan vinden.

Share our similarities, celebrate our differences.

M. Scott Peck
medewerkers vertrekken

7 redenen waarom goede medewerkers vertrekken

Bedrijven zijn continu op zoek naar nieuw talent en zeker in de huidige arbeidsmarkt heb je als werknemer ruime keuze qua werkgevers. Hoe voorkom je in deze competitieve banenmarkt dat goede medewerkers vertrekken? De 7 aandachtspunten in dit artikel geven richting om medewerkers tevreden te maken en houden zodat je ze langer aan je organisatie bindt.

Start the retention process when the person is still open to staying and not after they’ve already told you they’re leaving.

Jeff Weiner
sociale omgeving

Je vrienden bepalen je toekomst

Bij het creëren van gewoonten is je omgeving van grote invloed op het gedrag dat je vertoont. Zet je een snoeppot op tafel dan snoep je meer dan wanneer op diezelfde plek een fruitschaal had gestaan. Dat begrijpt iedereen. Waar velen echter niet bij stilstaan is de impact die je sociale omgeving op je gedrag heeft. In dit artikel pleit ik voor een bewustere keuze van de mensen waarmee je optrekt, zowel privé als professioneel. Zo stel je jezelf in staat je maximale potentie te benutten.

Show me your friends and I’ll show you your future.

Dan Peña
organisatieverandering

De 8 stappen voor succesvolle organisatieverandering

Het realiseren van blijvende organisatieverandering is een proces van de lange adem. Als je een groep mensen mee wilt krijgen in je ideeën, waar begin je dan? John Kotter is de expert op dit gebied en hij heeft 8 stappen beschreven die elke organisatie doorloopt bij het realiseren van succesvolle, blijvende verandering. Na het lezen van dit artikel weet je waar je moet starten bij je volgende grote project en welke stappen je daarbij in gedachten moet houden.

Transformation is a process, not an event.

John Kotter
pond

Wat Singer’s paradox ons leert over menselijk gedrag

Als je een kind ziet verdrinken in een vijver, zou je dat kind dan redden? Ook als je de net nieuwe kleren die je aan hebt daarmee ruïneert? Dit klinkt als een no-brainer, maar het is de essentie van Singer’s paradox. We weten namelijk allemaal dat we voor de prijs van de gemiddelde outfit het leven kunnen redden van een kind in een derdewereldland. Toch doen we dat niet, of slechts sporadisch. In dit artikel lees je over de lessen die we kunnen trekken uit Singer’s paradox.

If you are living comfortably while others are hungry or dying from easily preventable diseases, and you are doing nothing about it, there is something wrong with your behavior.

Peter Singer
teamwork

Het model van Tuckman voor teamontwikkeling (FSNP-model)

Of het nu gaat om een schoolklas, voetbalteam of projectgroep, teamwerk kom je overal tegen. Wil je de effectiviteit van je team vergroten, dan biedt het model van Tuckman inzicht in de daarvoor benodigde stappen. Tuckman stelt dat er 4 fasen zijn die elk team doorloopt. Het model is simpel, maar biedt tegelijkertijd voldoende diepgang om groepsprocessen te verklaren en waar nodig bij te sturen. In dit artikel lees je over de 4 fasen van dit model en hoe je ze toepast om met jouw groep beter te presteren.

Coming together is a beginning, staying together is progress, and working together is success.

Henry Ford

Pagina 1 van 9

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén