Meteen naar de inhoud

Boek aanbevelingen

Een boek geeft je de mogelijkheid even in het hoofd van de auteur te stappen en de wereld door zijn of haar ogen te ervaren. Maar hoe vind je in het enorme aanbod de boeken die de moeite waard zijn? Op deze pagina vind je boek aanbevelingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, leiderschap, management en verandering. Het is een flinke lijst, die je met de juiste leesstrategie sneller tot je kan nemen.

De boeken staan op alfabetische volgorde en bij elke aanbeveling geef ik een korte toelichting. Bij elke beschrijving vind je ook een link om het boek direct te bestellen. Bedenk zelf of je, indien van toepassing, het boek in het Engels wilt lezen, of dat je voorkeur uitgaat naar de Nederlandse vertaling.

Overzicht van boek aanbevelingen

Awaken the giant within – Anthony Robbins

Cover van 'Awaken the giant within' van Anthony Robbins

Waarom een van de boek aanbevelingen?

Dit boek heeft die heerlijk Amerikaanse ‘you can achieve anything you want‘ mentaliteit. Als je daar enigszins doorheen kan kijken dan is dit boek echt goud. Als je actief aan de slag wilt met specifieke verbeteringen in je leven dan is dit je handboek.

In het boek stelt Tony Robbins je precies die vragen die je aan het denken zetten over je toekomst en hoe je die wilt inrichten. Tijdens het lezen krijg je de energie om direct veranderingen door te voeren in de manier waarop je je leven leidt, zodat je daar nog veel meer uit kan halen.

Onderwerpen: Leiderschap, persoonlijke effectiviteit, verandering.

Direct bestellen

Terug naar overzicht

Getting Things Done – David Allen

Waarom een van de boek aanbevelingen?

Dit is hét productiviteitshandboek. Wil je een effectievere takenlijstbeter omgaan met je e-mail of je notities wél kunnen terugvinden? David Allen geeft een fantastisch framework om dit voor elkaar te krijgen. Er is wel enige discipline vereist om hier ook daadwerkelijk de vruchten van te plukken.

Onderwerpen: Persoonlijke effectiviteit, productiviteit

Direct bestellen

Terug naar overzicht

How to win friends and influence people – Dale Carnegie

Cover van het boek "How to win friends and influence people" van Dale Carnegie

Waarom een van de boek aanbevelingen?

Dit is een van de eerste boeken die ik in het genre van persoonlijke ontwikkeling las en het geeft een bepaalde mindset mee. Als je bereid bent je ego opzij te zetten – dat is in essentie waar dit boek over gaat – dan geeft het je veel richtlijnen op het gebied van sociale interactie. 

De titel doet wellicht vermoeden dat dit boek trucs of tips bevat om mensen te manipuleren, maar dat is zeker niet het geval. Wel geeft het inzicht in de menselijke natuur en hoe je daar effectiever mee kan omgaan.

Onderwerpen: Mindset, Persoonlijke ontwikkeling

Direct bestellen

Terug naar overzicht

Thanks for the feedback – Douglas Stone & Sheila Heen

Waarom een van de boek aanbevelingen?

Goede feedback geven begint bij beter ontvangen van feedback. Dat is waar dit boek over gaat. Het geeft inzicht in de redenen waarom feedback niet goed wordt ontvangen en de verschillende typen feedback. 

Belangrijker nog is dat het handvatten geeft hoe je meer haalt uit de feedback die je ontvangt, zodat je daarmee nog meer groei voor jezelf kan realiseren. Dat is uiteindelijk natuurlijk het doel van feedback.

Onderwerpen: Feedback geven en ontvangen

Direct bestellen

Terug naar overzicht

The 7 habits of highly effective people – Stephen Covey

Cover van 'The 7 habits of highly effective people' van Stephen R. Covey

Waarom een van de boek aanbevelingen?

Dit is de bijbel als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Covey geeft op basis van 7 eigenschappen – zie het als leefregels – een kapstok waaraan je alle andere persoonlijke ontwikkeling kan ophangen. Een absolute must read.

Bij het schrijven van artikelen grijp ik nog vaak terug op de principes die in dit boek beschreven staan. Ik zie het als de grondbeginselen van persoonlijke effectiviteit. Een soort raamwerk waarbinnen ik andere theorieën en voorbeelden kan plaatsen.

Onderwerpen: Leiderschap, management, persoonlijke effectiviteit

Direct bestellen

Terug naar overzicht

The art of possibility – Rosamund Stone Zander & Benjamin Zander

Waarom een van de boek aanbevelingen?

Rosamund en Benjamin Zander krijgen het voor elkaar je op een frisse nieuwe manier naar de wereld te laten kijken. Het boek gaat in op de aannames die we doen en hoe die onze ervaring van de wereld beïnvloeden. Aan de hand van prachtige verhalen en anekdotes krijg je inzichten en lessen die je de rest van je leven bij zullen blijven.

Onderwerpen: Mindset, Framing, Leiderschap

Direct bestellen

Terug naar overzicht

The Dip – Seth Godin

Cover van 'the dip' van Seth Godin

Waarom een van de boek aanbevelingen?

Don’t play the game if you can’t be the best in the world.” Dat is in essentie waar dit boek over gaat: ga voor bijzonder in plaats van gemiddeld. Zet door, maar stop ook op het juiste moment.

Wat ik enorm waardeer aan dit specifieke boek van Seth Godin, is de dichtheid van kennis en wijsheid die hij in slechts 83 pagina’s heeft weten te vangen. Zoals hij daarover aan het einde van het boek zelf schrijft: This book is short. Short books are hard to write. Write less.

Onderwerpen: Persoonlijke effectiviteit

Direct bestellen

Terug naar overzicht