Meteen naar de inhoud
Geel bord met in zwarte letters de tekst 'follow me', tussen 2 oranje zwaailichten in

Hall of fame

Op deze wereld lopen ontzettend veel inspirerende personen rond. Mensen die briljante inzichten bieden, prachtige boeken schrijven of om een andere reden zeer de moeite waard zijn je in te verdiepen. De uitdaging is die mensen te vinden. Ik kom nog steeds nieuwe geniale leiders tegen waar ik hiervoor nog nooit van had gehoord. In deze hall of fame vind je mensen die je stuk voor stuk unieke inzichten en kennis bieden en waaruit jij kan kiezen wat je aanspreekt.

Every man I meet is my superior in some way. In that, I learn of him

Ralph Waldo Emerson

Overzicht van de hall of fame

Amy Edmondson

Amy Edmondson

Waarom in de hall of fame?

Amy Edmondson is professor Leadership en Management aan de Harvard Business school. Ze heeft 20 jaar van haar carrière besteedt aan onderzoek naar Psychologische veiligheid. Psychologische veiligheid is het magische ingrediënt dat zorgt voor meer groei en innovatie binnen teams en organisaties. 

Ze heeft vanuit verschillende hoeken waardering gekregen voor haar werk. Zo is ze meermaals opgenomen in de thinkers50 en stond ze in 2021 zelfs op plek 1 in die lijst.

Blogs
Takeaways on psychological safety – DenkProducties

Boeken
The Fearless organization (2019)

TED talks
Building a psychologically safe workplace (2014)
How to turn a group of strangers into a team (2017)

Websites
Amy Edmondson

Podcasts
Creating psychological safety in the workplace – HBR
Is it safe to speak up at work – Work life (Adam Grant)

Terug naar overzicht

Jitske Kramer

Jitske Kramer

Waarom in de hall of fame?

Jitske Kramer is corporate antropoloog. Ze heeft antropologie gestudeerd en een enorme hoeveelheid volkeren en culturen bestudeerd. Die kennis gebruikt ze vandaag de dag in het bedrijfsleven. De vraag die daarbij centraal staat is: Hoe vormen mensen culturen en culturen mensen?

Als het gaat over teamprestaties en leiderschap dan biedt de Deep Democracy methode die Jitske gebruikt en in Nederland onder de aandacht heeft gebracht een frisse en andere manier van kijken naar samenwerken in groepen. Jitske weet haar verassende inzichten en zienswijzen met humor en enthousiasme te brengen.

Boeken
Deep Democracy (2014)
Werk heeft het gebouw verlaten (2020)

Videos
Silence, the forgotten human skill – TEDX
Thuiswerkseminar over cultuurshock – DenkProducties

Websites
Human Dimensions
Jitske Kramer

Terug naar overzicht

Timothy Ferriss

Timothy Ferriss

Waarom in de hall of fame?

Tim Ferriss is een zelfverklaard ‘human guineapig’. Oftewel, hij gebruikt zichzelf als proefkonijn om nieuwe manieren om effectiever te zijn in het leven en verwezenlijken van je dromen te testen. Door zijn methoden consequent toe te passen is het hem onder andere gelukt wereldkampioen tnagodansen en nationaal kampioen Chinees kickboxen te worden. Zijn podcast, waarin hij toptalenten over hun vakgebied interviewt, was de eerste business podcast met meer dan 100 miljoen downloads.

Boeken
The 4-hour workweek (2007)

TED talks
Smash fear, learn anything – (2009)
Why you should define your fears instead of your goals – (2017)

Website
Tim’s blog

Podcast
The Tim Ferriss show

Terug naar overzicht