Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief archief

Ben jij op zoek naar handvatten om persoonlijke ontwikkeling en groei in de praktijk te brengen en te blijven leren? Op deze pagina vind je een archief met alle voorgaande edities van de NABL nieuwsbrief.

Overzicht van nieuwsbrieven

Nieuwsbrief #28 – Tijd om af te kicken

Datum: 1 januari 2024

Ik heb besloten dat het allemaal niet meer hoeft. De LinkedIn posts, de nieuwsbrieven, het continu aan staan en steeds nieuwe dingen lezen. Het hoeft niet meer.

Link: Tijd om af te kicken

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #27 – Nog 3 nieuwsbrieven van anderen

Datum: 17 december 2023

In de vorige nieuwsbrief las je over 3 Nederlandstalige nieuwsbrieven die ik de moeite waard vind. Deze week doen we iets soortgelijks, maar dan in het Engels. Als je openstaat voor Engelstalige content, dan mag je deze 3 pareltjes niet missen.

Link: Nog 3 nieuwsbrieven van anderen

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #26 – 3 nieuwsbrieven van anderen

Datum: 3 december 2023

De kans is dan ook groot dat andere nieuwsbrieven over soortgelijke onderwerpen je ook aanspreken. Vandaar dat ik deze week 3 nieuwsbrieven van anderen – waaruit ik zelf inspiratie uit haal – met je deel. Wellicht dat ze ook jou aanspreken.

Link: 3 nieuwsbrieven van anderen

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #25 – 5 tips voor een betere klantervaring

Datum: 20 november 2023

Bij veel bedrijven is klantgerichtheid een van de kernwaarden. Aan goede intenties geen gebrek. Het in de praktijk brengen blijkt lastiger. Hoe zorg je dat je als organisatie ook echt klantvriendelijker wordt? 

Link: 5 tips voor een betere klantervaring

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #24 – De impact van Sunk Cost

Datum: 5 november 2023

Sunk Cost zijn keuzes die je maakt op basis van eerdere investeringen, in plaats van te kijken naar de toekomstige kosten en baten. In dit artikel lees je er alles over.

Link: De impact van Sunk Cost

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #23 – De invloed van één rotte appel

Datum: 23 oktober 2023

In de meeste organisaties is teamwerk dé manier om iets gedaan te krijgen. Maar wat als er iemand in je team zit die niet goed meewerkt? Will Felps heeft dit ‘rotte appel effect’ onderzocht en de resultaten van zijn onderzoek zijn met recht indrukwekkend te noemen.

Link: De invloed van één rotte appel

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #22 – 3 lessen van ABF 2023

Datum: 9 oktober 2023

Op 29 september vond het Amsterdam Business Forum plaats. Op het podium stonden onder andere Rutger Bregman, Erin Meijer en Tim Ferriss. Ken je deze mensen niet? Geen probleem, je hoeft niet te weten wie dit zijn om met hun inzichten aan de slag te gaan. In deze nieuwsbrief vindt je 3 belangrijke lessen uit deze dag vol inspiratie.

Link: 3 lessen van ABF 2023

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #21 – Geef je bedrijfscultuur vorm

Datum: 24 september 2023

Een van de belangrijkste dingen die jouw organisatie onderscheidt van de rest, is de bedrijfscultuur. Maar wat betekent dat eigenlijk? En hoe creëer je een fijne omgeving waarin medewerkers kunnen uitblinken?

In deze nieuwsbrief vind je inspiratie om de unieke identiteit van jouw bedrijf vorm te geven.

Link: Geef je bedrijfscultuur vorm

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #20 – Ontketen jouw superkracht

Datum: 11 september 2023

Slaap is een superkracht! Sinds ik eind vorig jaar een artikel schreef over slapen en goede nachtrust, ben ik veel interessante nieuwe slaaponderzoeken tegengekomen. Deze inzichten deel ik graag met je in deze nieuwsbrief.

Link: Ontketen jouw superkracht

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #19 – Presenteren met impact

Datum: 28 augustus 2023

Presenteren is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt en in het bedrijfsleven ontkom je er niet meer aan. Maar veel mensen ervaren spanning bij presenteren. Het staat zelfs hoog in de top 10 van grootste angsten. De beste manier om comfortabeler te worden met presenteren en podiumangst te overwinnen, is zo vaak mogelijk oefenen. Daarom vind je in deze nieuwsbrief artikelen, boeken en video’s die je op weg helpen.

Link: Presenteren met impact

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #18 – 3 experimenten die anderen AAN zetten

Datum: 14 augustus 2023

Collega’s die 100% geven in hun werk, kinderen die uit zichzelf de juiste dingen doen en vrienden die het voortouw nemen. Wie wil dat nou niet?

In deze nieuwsbrief vind je 3 experimenten die je vandaag direct kan toepassen om hier zelf aan te werken.

Link: 3 experimenten die anderen AAN zetten

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #17 – Een helder kompas

Datum: 31 juli 2023

De missie en visie van je bedrijf vormen je kompas. Lees hier over de manier om tot het kompas voor jouw organisatie te komen.

Link: Een helder kompas

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #16 – Gebruik de juiste tools

Datum: 17 juli 2023

Hoe effectief je in je werk bent is sterk afhankelijk van de systemen die je gebruikt. Bij de start van mijn nieuwe baan heb ik de tijd genomen om de basis voor een productieve werkdag voor je op een rijtje te zetten.

Link: Gebruik de juiste tools

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #15 – Diepe documentaires

Datum: 3 juli 2023

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Deze documentaires kunnen je blik op de wereld voorgoed veranderen.

Link: Diepe Documentaires

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #14 – Leugens en geheimen

Datum: 19 juni 2023

Als we de wetenschap mogen geloven dan vertel ook jij gemiddeld 2 leugens per dag. Hoe onschuldig is dat? Wat zijn de fysieke en mentale gevolgen van liegen? En op welke manier kan je anders omgaan met de waarheid? Hier lees je over de enorme impact die leugens en geheimen op je welzijn hebben en wat de gevolgen zijn van vaker de waarheid spreken. Het zou je zomaar kunnen helpen lichter in het leven te staan.

Link: Leugens en geheimen

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #13 – Uitstelgedrag

Datum: 5 juni 2023

Iedereen heeft er last van, maar niet iedereen in dezelfde mate. Het is irrationeel en leidt tot negatieve gevoelens. Toch trappen we steeds weer in dezelfde valkuil van…uitstelgedrag, ook wel bekend als procrastinatie.

In deze nieuwsbrief kijken we naar de oorzaken van uitstelgedrag en je vindt manieren om hiermee om te gaan. Zo kan je voortaan beter en effectiever werken.

Link: Omgaan met procrastinatie

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #12 – 3 lessen uit The 4-Hour Workweek

Datum: 22 mei 2023

The 4-hour workweek van Tim Ferriss stond al enkele jaren in mijn boekenkast. Had ik geweten wat ik nu weet dan was ik het veel eerder gaan lezen. In deze nieuwsbrief vind je mijn 3 belangrijkste lessen uit dit boek.

Link: 3 lessen uit The 4-hour workweek

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #11 – Betere gesprekken

Datum: 8 mei 2023

De tijd dat je als leidinggevende orders snauwde die vervolgens gedachteloos werden uitgevoerd ligt ver achter ons. De huidige complexe, snel veranderende omgeving vraagt om een ander soort leiderschap. Angst werkt niet meer en ieders inbreng is nodig om tot de beste oplossingen te komen. Hoe creëer je de omgeving om dat te doen?

Link: Betere gesprekken binnen je team

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #10 – Stel goede vragen

Datum: 24 april 2023

Dat je open vragen moet stellen om de ander zijn verhaal te laten doen dat weten we allemaal wel. Maar wat zijn écht goede vragen? Hoe zorg je dat jouw vragen de ander verder helpen of de antwoorden opleveren die je zoekt? En belangrijker, welke vragen kan je jezelf stellen om vooruit te komen?

Met deze nieuwsbrief help je jezelf in slechts 5 minuten voortaan betere vragen te stellen

Link: Stel goede vragen

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #9 – Tijdloze toespraken

Datum: 10 april 2023

In deze nieuwsbrief vind je 3 toespraken die je nieuwe inzichten bieden en lessen geven om meer uit het leven te halen. Ben je geïnteresseerd in meer inspirerende speeches? Kijk dan op deze pagina met tijdloze toespraken.

Link: Tijdloze toespraken

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #8 – Je smartphone steelt je aandacht

Datum: 27 maart 2023

De artikelen en video’s in deze nieuwsbrief hebben als doel je met een bredere blik te laten kijken naar onze haat-liefde verhouding met smartphones en social media. Je vindt hier data van verschillende onderzoeken naar het gebruik van social media en smartphone, maar ook tips om je eigen schermtijd te verminderen en bewuster om te gaan met je aandacht.

Link: Je smartphone steelt je aandacht

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #7 – Zo verbeter je jouw relatie

Datum: 13 maart 2023

Misschien wel de belangrijkste pijler voor geluk is je relatie met anderen. Op dit gebied kan je altijd blijven leren, dus vind je in deze nieuwsbrief artikelen, podcasts en video’s over dit onderwerp. De tips zijn vooral gericht op romantische relaties, maar je vindt ook informatie over vriendschappelijke relaties. 

Link: Zo verbeter je jouw relatie

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #6 – Meer gedaan krijgen in minder tijd

Datum: 27 februari 2023

Hoe krijg je meer gedaan in minder tijd? We hebben allemaal meer taken op ons wensenlijstje staan dan we redelijkerwijs kunnen afronden. Hoe ga je dan effectiever te werk om je doelen sneller te bereiken? In deze nieuwsbrief vind je 3 artikelen, 2 boeken, 2 nieuwsbrieven en 1 podcast die je daarbij helpen.

Link: Meer gedaan krijgen in minder tijd, dat wil jij toch ook?

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #5 – De waarheid achter complottheorieën

Datum: 13 februari 2023

We worden geregeerd door reptielen, 9/11 was een inside job van de Amerikaanse regering en 5G wordt gebruikt om ziekten te verspreiden. Complottheorieën zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Is iedereen die in complotten gelooft een sociaal geïsoleerde wappie, of ligt dat genuanceerder?

Link: De waarheid achter complottheorieën

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #4 – De top 3 NABL artikelen

Datum: 30 januari 2023

De snelheid waarmee we informatie vergeten is fenomenaal. Na 20 minuten zijn we grofweg de helft van de opgenomen informatie alweer vergeten. Steeds vaker lees ik artikelen terug, waarvan ik de inhoud nog maar vaag voor de geest kan halen. Je ontvangt deze week de 3 best gelezen artikelen op NABL als PDF, zodat je de inhoud eigen kan maken.

Link: De top 3 NABL artikelen

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #3 – Rust vinden

Datum: 16 januari 2023

Hoe komt het toch dat we altijd gefocust lijken op meer? En is het tegenwoordig nog wel mogelijk om echt rust te ervaren? De hoeveelheid prikkels is geëxplodeerd en ondertussen zijn we doodsbang alleen te moeten zijn met onze gedachten. Hoe ga je daarmee om?

Link: Meer rust vinden

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #2 – Welke doelen wil jij dit jaar behalen?

Datum: 2 januari 2023

Het einde van het jaar is voor veel mensen een moment van reflectie en vervolgens vooruitkijken. Heb jij de afgelopen periode goede voornemens opgesteld? In deze nieuwsbrief vind je tips en tools voor het stellen en behalen van je doelen voor 2023.

Link: Welke doelen wil jij dit jaar behalen?

terug naar overzicht

Nieuwsbrief #1 – Bestaat jouw baan nog over 10 jaar?

Datum: 19 december 2022

De ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI) liggen sinds de publicatie van ChatGPT eind november onder een vergrootglas. Waarom krijgen AI-toepassingen ineens zoveel aandacht? Welke ontwikkelingen zijn er, naast deze slimme chatbot, gaande in het AI-domein? En belangrijker: bestaat jouw baan nog over 10 jaar?

Link: Bestaat jouw baan nog over 10 jaar?

terug naar overzicht

Wil jij ook blijven werken aan je persoonlijke groei?

Wil je de gratis NABL nieuwsbrief direct in je inbox ontvangen?
Meld je hieronder aan en maak werk van je persoonlijke ontwikkeling.