Ga naar de inhoud

Waarom een website over persoonlijke groei?

Te veel mensen leven dag in dag uit met onbenut potentieel. Het leven kan zoveel fijner, leuker en effectiever, als je maar weet hoe je dat moet aanpakken. Met deze website hoop ik bij te dragen aan jouw persoonlijke groei. Zo kan jij vaker de energie voelen die je in je hebt.

Wat is NABL?

Deze website is gestart als een blog waarop ik mijn artikel deelde. De onderwerpen van die artikelen lopen, net als mijn interesses, sterk uiteen. Het centrale thema is persoonlijke groei en leiderschap.

Iedereen leert op een eigen manier, vandaar dat ik naast artikelen ook andere bronnen, zoals podcasts, YouTube clips en aanbevolen boeken, heb toegevoegd. Dit alles om jou direct toepasbare methoden en technieken aan te reiken, geïllustreerd aan de hand van persoonlijke ervaringen.

Waarvoor staat de naam NABL?

Waar staat NABL (spreek uit als enable) voor? Deze vraag krijg ik regelmatig en het antwoord is tweeledig. Allereerst staat NABL voor het Engelse to enable, wat zoveel betekent als ‘in staat stellen’ of ‘mogelijk maken’. Dit geeft het doel van NABL krachtig weer, namelijk jou in staat stellen je maximale potentie te benutten en vaker datgene te doen waar je energie van krijgt.

Ten tweede vormen deze vier letters mijn initialen, L.B.A. Nordin, maar dan in omgekeerde volgorde.

Wie ben ik?

Mijn naam is Lennart Nordin en deze website heb ik in 2019 opgezet. Ik ben opgeleid als werktuigbouwkundige en in het dagelijks leven hou ik mij als Product Manager bezig met het optimaliseren en professionaliseren van technische producten en diensten.

Mijn nieuwsgierigheid naar de systemen, processen en oorzaken die ons bestaan maken tot wat het is, is ontembaar. Zodoende lees ik veel boeken, volg ik seminars en trainingen en verdiep ik mij in een grote verscheidenheid aan zaken die mijn interesse wekken.

Lennart
boekenkast met een rij hangende lampen ervoor

Waarom schrijven over persoonlijke groei?

Naarmate ik meer kennis tot me nam bemerkte ik ook de vluchtigheid van die kennis. Met dit blog sla ik twee vliegen in een klap: enerzijds kan ik mijn kennis toepassen, nieuwe verbanden leggen en reflecteren op ervaringen door te schrijven over persoonlijke groei en leiderschap. Niet voor niets is de tagline van NABL: Alleen toegepaste kennis is van waarde.

Wees eens eerlijk: hoe vaak heb je iets ontzettend interessants gelezen, waar je, nu je daarop terugkijkt, nooit iets mee hebt gedaan?

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.

Johann Wolfgang von Goethe

Anderzijds kan ik mijn kennis hiermee toegankelijk maken voor jou als lezer, zodat jij kan groeien als mens. Te vaak heb ik de aanname gedaan dat veel van wat ik weet algemeen bekend is. Door te delen wat ik weet en tegenkom wil ik jou de handvatten geven om stappen te maken in je ontwikkeling.

Ik krijg zo ontzettend veel energie van de onderwerpen waarover je op NABL leest, dat ik anderen datzelfde gun. De positieve reacties van mensen die via NABL nieuwe inzichten hebben opgedaan en positieve veranderingen hebben gerealiseerd geven mij weer nieuwe energie om telkens een extra stap te zetten.

jongen met een cape en  zonnebril die zijn vuist als een superheld in de lucht steekt richting de zon

Wil jij ook blijven werken
aan je persoonlijke groei?

Wil je meer weten over mijn drijfveren achter deze website? Op de over NABL pagina geef ik daar een uitgebreide toelichting op. In het verleden hield ik ook een mailinglijst bij, maar daar ben ik mee gestopt.

Misschien dat ik dat in de toekomst in een bepaalde vorm weer oppak. Door je gegevens hieronder achter te laten sta je in dat geval alvast op de lijst.