Lennart

Deze website is opgezet met één doel voor ogen, namelijk het delen van kennis op het gebied van persoonlijke groei. Als klein kind al haalde ik mijn speelgoed uit elkaar om er zo achter te komen hoe het in elkaar zat. Deze nieuwsgierigheid heb ik altijd behouden en zodra ik iets tegenkom dat me interesseert dan wil ik me daarin verdiepen. Mijn interesses lopen enorm uiteen, waardoor ik gevarieerde kennis heb opgebouwd (en altijd nieuwe onderwerpen heb om me in te verdiepen). Veel van mijn kennis komt uit boeken, maar ook trainingen en ervaringen hebben me gevormd tot wie ik nu ben.

“Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.”

Johann Wolfgang von Goethe

Ik wil mijn kennis over persoonlijke groei delen

Zoals de quote hierboven al aangeeft, is alleen toegepaste kennis van waarde en dit blog is mijn manier om mijn kennis toe te passen. Om enige onduidelijkheid te voorkomen; deze website dient geen commercieel doel en ik verdien hier dus ook geen geld mee (sterker nog, ik investeer hier graag in).

Kennis

Verwacht hier geen inzichten of ideeën die je nergens anders vinden kan. Het is mijn doel de reeds bestaande kennis op een begrijpelijke manier over te brengen. Ik doe mijn best de tools en methoden direct toepasbaar te maken door ze te illustreren aan de hand van persoonlijke voorbeelden. Laten we eerlijk zijn, hoe vaak lees je iets waar je onwijs veel energie van krijgt, maar waar je, als je er nu op terug kijkt, nooit meer iets mee hebt gedaan?

Waarom een blog?

De reden voor dit blog is in de eerste plaats om zelf meer grip te krijgen op de onderwerpen waarover ik schrijf. Ook helpt het me bepaalde verbanden tussen onderwerpen te leggen. Lesgeven zorgt uiteindelijk voor de beste beheersing van de stof.

Daarnaast heb ik een enorme drive om anderen hiermee in aanraking te laten komen en te helpen. Het hoogste doel is dat iemand uit zijn of haar persoonlijke ontwikkeling net zo veel plezier en energie haalt als ik. Daarnaast heb ik bij mijn collega’s, vrienden en familie gemerkt dat er een duidelijke behoefte is voor verdieping van de onderwerpen waarin ik geïnteresseerd ben. Daarbij raken sommigen van hen zo enthousiast en gemotiveerd om hier ook echt iets mee te doen, dat ik daar zelf ook weer energie van krijg. Dit wil ik bij nog meer mensen voor elkaar krijgen.

bereiken

Mijn doel is behaald als er ook maar één persoon is die door mijn stukken aangespoord wordt om een kleine verandering te maken in zijn of haar leven en daardoor groeit als persoon. Mijn focus zal initieel liggen op onderwerpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar ik sluit niet uit dat er op termijn ook andere zaken aan bod komen.

Waar komt NABL vandaan?

Waar komt de naam NABL vandaan? Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. Deze naam heeft twee pijlers, één gericht op jou als lezer en een persoonlijke.

Voor jou als lezer staat NABL voor het Engelse to enable, wat zoveel betekend als iemand in staat stellen of iets mogelijk maken. Je spreekt de naam dus ook uit als enable. Dit geeft het doel van NABL voor mij krachtig weer. Ik wil jou als lezer namelijk in staat stellen je maximale potentie te benutten, zodat je met nog meer energie door het leven gaat.

De persoonlijke achtergrond van NABL is dat deze vier letters mijn initialen – L.B.A. Nordin – zijn, maar dan in omgekeerde volgorde.

Wil jij ook blijven werken aan je persoonlijke groei?

Tenslotte wil ik je wijzen op de mogelijkheid om je in te schrijven voor de NABL e-maillijst, zodat je op de hoogte wordt gehouden van nieuwe posts. Inschrijven voor de e-maillijst kan hier.

Verder zou ik het leuk vinden van je te horen wat je vindt van de opzet en content op mijn website, dus als je een paar minuten hebt, laat hieronder dan een commentaar achter.