Meteen naar de inhoud

Video aanbevelingen

Kijken naar anderen kan een enorme bron van inspiratie zijn. Maar waar tussen de ontelbare hoeveelheid online video’s moet je beginnen als je je wilt ontwikkelen? Op deze pagina vind je een lijst met video aanbevelingen bij uiteenlopende onderwerpen. Naast video’s vind je ook interessante documentaties en films die zeer de moeite waard zijn.

Overzicht van video aanbevelingen

Goal setting (playlist)

Link: Goal setting playlist

Concrete doelen helpen je jouw energie gericht in te zetten en zo je impact vergoten. In dit artikel vind je tips voor het stellen van doelen waar je energie van krijgt. Ben je nog niet overtuigd van het nut van doelen stellen, bekijk dan de playlist in de link hierboven. Hierin vind je onder andere video’s van Zig Ziglar, waarbij de inhoud fantastisch is, maar je door het zware Texaanse accent heen moet kijken.

Terug naar overzicht

I am not your guru (Tony Robbins)

Link: I am not your guru – Tony Robbins (Netflix)

Duur: 1:56 uur

Tony Robbins is een van de bekendste trainers op het gebied van persoonlijk leiderschap. Zijn boeken en seminars hebben de levels van zoveel mensen verandert, maar hoe pakt hij dat aan?

In deze Netflix documentaire krijg je een inkijkje in de werkwijze van Tony Robbins tijdens zijn flagship programma ‘A date with destiny’. Tijdens dit 6 daagse programma gaan deelnemers op zoek naar hun diepste waarden en overtuigingen en maken ze doelen waar ze daarvoor niet eens van durfden te dromen. De documentaire geeft je een idee van de enorme energie en emoties die tijdens dit event loskomen.

Onderwerpen: Groei, Leiderschap

Poster van I am not your guru van Tony Robbins

Terug naar overzicht

Modern Times (Charlie Chaplin)

Link: Modern Times – Charlie Chaplin

Duur: 1:06 uur

Deze film is een parodie op het repetitieve, monotone en geestdodende werk dat ten tijde van de industrialisering op grote schaal werd uitgevoerd in fabrieken. Tijdens de Grote Depressie (rond 1930) maakten veel mensen uit bittere noodzaak lange dagen in een fabriek waar ze repetitief werk uitvoerden. Door het repetitieve karakter van het werk was je als werknemer gemakkelijk vervangbaar. Als gevolg daarvan konden fabriekseigenaren een relatief laag loon betalen. Accepteerde je dat niet, dan stonden zo 10 anderen klaar om jouw werk over te nemen.

Jij werkt waarschijnlijk niet aan de lopende band in een fabriek, maar de gejaagdheid die Chaplin krachtig weet te vangen in deze film is ook vandaag de dag nog aan de orde. Wat is het doel van jouw werk? Ben jij vervangbaar? Is het tijd voor een moment van rust en bezinning?

Onderwerpen: Productiviteit

Still uit de film Modern Times van Charlie Chaplin met witte tekst op de achtergrond van een klok

Terug naar overzicht

Stutz (Jonah Hill)

Link: Stutz (Netflix)

Duur: 1:36 uur

Stutz is een documentaire van Jonah Hill die als acteur vooral bekend is van komische films als Superbad en 21 jump street. Deze documentaire is anders en gaat over Hill’s relatie met zijn psychiater, dr. Phil Stutz. Met de film wil Hill de tools van Stutz, die hemzelf enorm geholpen hebben, delen met de rest van de wereld. 

Phil Stutz geeft zijn therapiesessies op eigenzinnige wijze vorm en in de film komen verschillende van de door hem gebruikte ’tools’ aan bod. De opzet van deze documentaire zou de indruk kunnen wekken dat dit zware kost is, maar dat is zeker niet het geval. De twee mannen zitten vol humor, die ze ook inzetten om pijnlijke zaken op afstand te houden.

Deze documentaire kan je nieuwe inzichten geven, maar het is uiteraard geen vervanging voor daadwerkelijke therapie.

Onderwerpen: Kwetsbaarheid, Therapie, Zelfhulp

poster van de Netflix documentaire Stutz

Terug naar overzicht